суббота, 11 января 2020 г.

Дошка оголошень.

    2021 - 2022 навчальний рік            
                          







19.10.2021

19 жовтня в Україні відзначається День відповідальності
Богдан Гаврилишин вірив, що з особистої відповідальності кожного починається поступ до демократичного, інклюзивного та ефективного суспільства.

Дізнатися наскільки Ви відповідальна людина і що Ви ще можете робити щодня, щоб прокачати свої навички з відповідальності можете зі спеціального тесту .(див. на сторінці "Виховна година"


8.10. 2021

14 жовтня, в Україні відзначають три важливих свята: Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України та День українського козацтва. 

Картинки з Днем козацтва 2020: привітання для чоловіків

Дивіться викторину на сторінці "Виховні години"

2020 - 2021 навчальний рік.

08.03.2021
Пусть сбываются мечты
В день тепла и красоты,
Принесет вам жизнь подарки.
С Женским днем 8 Марта!

© http://pozdravok.ru/pozdravleniya/prazdniki/8-marta/korotkie/

Открытка с красивыми пожеланиями к 8 марта своими словамиСамая солнечная, летняя и жизнерадостная открытка на 8 марта

04.02. - 12.02.2021. Благодійний рух "Світ відкритих можливостей" . Акції до Всесвітнього Дня раку і до Дня Всесвітнього спонтанного прояву доброти.( див. сторинку "Станьмо на варті власного майбутнього")
Результат пошуку зображень за запитом картинки о доброте








9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

4 февраля - Всемирный день рака.
Ежегодно к этой дате заработчане образования нашего лицея собирали средства для оказания благотворительной помощи какому-то онкобольному ребенку. И в этот раз решили, что больным детям нужно не только лечение, но и просто дружеская поддержка. Лицеисты (каждая группа) писали письма - от всего сердца.
Кто-то нарисовал рисунок - радостные, теплые цвета. Кто-то просто поставил пару слов на лист бумаги: ′′ Выздоравливай!", ′′ Верь в себя! Все будет хорошо!" или ′′ Дорогой друг! Когда захочешь поговорить, позвони мне ′′ а потом - номер телефона. Кто-то был более многоязычным. Но главное - все поняли: иногда хорошее слово, с верой в выздоровление, лечит не менее самые современные медицинские препараты.
Взрослые с их стороны пообещали молодым людям, что эти письма обязательно найдут своего адресата: мы сильнее вместе!





22.01.2021.  День Соборності України (див. сторінку "Виховні години")

З Днем Соборності України / фото porokhivnytsya.com.ua

07.01.2021.
Христос народився! ⋆ Різдво ⋆ Картинки, листівки, привітання.

30.12.2020
Картинки, открытки - Ура, каникулы! - Скачать бесплатно картинки, открытки,  демотиваторы, приколы - Скачать бесплатно шаблоны для Фотошопа, фотошаблоныПоздравления с каникулами: картинки, открытки и видео поздравления с  осенними каникулами
С 30.12.2020. по18.01.2021-ЗИМНИЕ КАНИКУЛы



29.12.2020. Наближається найбільш довгоочікуване свято року-
НОВИЙ 2021 рік
Привітання З Новим роком / фото webmandry.comЗ роком Бика 2021 поздоровлення/ фото mirpozitiva.ru
Це свято об'єднує людей будь-якого віку і професій. Красиві листівки та новорічні привітання можна використовувати для привітання колег, рідних і знайомих.  (див. сторинки "Зроби сам" та "Поздоровлення зі святами")
10.12.2020. Міжнародний день прав  людини.
(див.сторінку "Поздоровлення зі святами")


1.12.2020.  Всесвітній День боротьби зі СНІДом.
                        (див. сторінку "Виховні години")

Всемирный день домашних животных
30.11.2020. Всесвітній День домашніх тварин.(див. сторинку "Станьмо на варті власного майбутнього")
Девіз дня: "Ти назавжди у відповіді за тих, кого приручив"

Голодомор 1932−1933 років - як Україна вшановуватиме пам’ять жертв / фото УНІАН
28.11.2020. День пам'яті жертв Голодомору 1932 -1933років.
Всеукраїнська акція "Засвіти свічку".
(див сторінку "Виховні години")

27.11.2020. День народження Альони Сівоконенко (див. сторинку "Наша перша  група")

20.11.2020. Сьогодні - Всесвітній день дитини.



Діти – колір цієї планети,
Її гордість, її честь,
Пам’ятка нам, що на світі
Чистота і щастя є!
Дитячий сміх веселий, дзвінкий
Хай лунає скрізь безтурботно,
У Всесвітній День дитини
Їх любити клянемося вічно!



Сьогодні - Всесвітній день дитини



17.11.2020.
Откыртки на день студентасмотрите на страни
це НАША ПЕРВАЯ ГРУППА

21.10.2020.
Ребята! Помните, что вы не на каникулах, а на дистанционном обучении.Все смотрите рассписание уроков, заходите в блоги преподавателей. Подключайтесь к видеовстречам в  Google Meet. Все ссылки в группе на Viber


14.10.2020.
У зв’язку із пандемією коронавірусу COVID-19 в Україні, як і в багатьох країнах світу, запровадили карантин.
Шановні учні !. Через збільшення випадків зараження COVID -19  уряд затвердив рішення про рекомендації  влаштувати  дистанційне  навчання протягом місяця з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року.                
30.09.2020.   25 цікавих фактів про Україну( див. сторинку "Цікаво і корисно знати") 
30.08.2020
1.09 2020 року в 8-00  в кабиеті № 9 почнеться перший урок "Розкажемо Європі про себе".Мати маски, ручки і зошити

Привітання з початком нового навчального року та з Днем знань! –  Бериславський фаховий педагогічний коледж ХДУ

1 вересня  2020р

Шановні  учні групи №1!

Від щирого серця вітаю вас з початком нового навчального року та з Днем знань! Цей день сповнений хвилювань, але водночас є чудовим і світлим святом для всіх, хто живе за особливим навчальним календарем. Ми з вами стоїмо на порозі цікавих відкриттів, нових звершень та перемог!

Усім  бажаю йти за покликанням серця, любити свою майбутню професію , вдосконалювати свої знання, розкривати таланти, втілювати мрії у життя!

Країні потрібні такі молоді, перспективні та прогресивні люди! Ви – наша гордість!


Інструктаж щодо запобігання поширеню короновірусної інфекії, дотримання правил респіраторної гігієни та  протиепідемічних заходів.

Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19​)

Постанова МОЗ № 50 від 22.08.2020 року

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

№ 50 від 22 серпня 2020 року

Про затвердження протиепідемічних заходів
у закладах освіти на період карантину
у зв'язку поширенням коронавірусної
хвороби (СОVID-19​)

Відповідно до статті 40 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», на виконання пункту 17 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та з запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постановляю:

1. Затвердити протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19), що додаються.

2. Директорату громадського здоров'я та профілактики захворюваності Міністерства охорони здоров'я України довести цю постанову до відома зацікавлених центральних органів виконавчої влади, обласних, Київської міської державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

3. Визнати такою, що втратила чинність постанову головного державного санітарного лікаря України від 30 липня 2020 року № 42 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)».

Заступник Міністра охорони здоров'я
головний державний санітарний лікар України                                      В. Ляшко

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Головного державного
санітарного лікаря України
від 22.08.2020 № 50

Протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину у зв'язку
з поширенням коронавірусної хвороби (
СОVID-19)

 

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19) у навчальному 2020-2021 році суб'єкти, що відповідальні за влаштування, утримання закладів позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти (далі - заклади освіти), мають здійснювати свою діяльність з урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів (далі - заходи), спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (СОVID-19).

1. Відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на засновника (власника) та керівника закладу освіти.

2. Керівник та медичний персонал закладу освіти, або відповідальна особа, яка пройшла відповідний інструктаж та призначена наказом керівника закладу, забезпечують:

  • щоденний контроль за виконанням заходів;
  • проведення роз'яснювальної роботи з персоналом та здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби (СОVID-19) серед персоналу або здобувачів освіти;
  • розробку алгоритмів дій на випадок надзвичайної ситуації, пов'язаною з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу (СОVID-19) серед здобувачів освіти та працівників закладу освіти;
  • недопущення до роботи персоналу, визначеного таким, який потребує самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я;
  • проведення інструктажу для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (СОVID-19), дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів.

3. Допуск до роботи персоналу закладів освіти здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, в тому числі виготовленої самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром.

У разі виявлення співробітника з підвищеною температурою тіла понад 37,2 °C або із ознаками гострого респіраторного захворювання. такий співробітник не допускається до роботи з рекомендаціями звернутись за медичною допомогою до сімейного лікаря.

При появі підвищеної температури тіла понад 37,2 °C або ознак гострого респіраторного захворювання вдома, співробітник повідомляє свого безпосереднього керівника та не виходить на роботу, одночасно звертаючись за медичною допомогою.

4. Усі працівники закладу забезпечуються засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т.ч. на 1 робочу зміну - безпосередньо на робочому місці працівника.

Після кожного зняття засобів індивідуального захисту та перед одяганням чистих засобів індивідуального захисту, працівник повинен ретельно вимити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

5. Керівник закладу освіти забезпечує:

  • організацію централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та поліетиленовими пакетами, з подальшою утилізацією згідно з укладеними угодами на вивіз твердих побутових відходів;
  • проведення навчання працівників щодо одягання, використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації, контроль за виконанням цих вимог;
  • необхідні умови для дотриманням працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило рідке, паперові рушники (або електросушарки для рук), антисептичні засоби для обробки рук тощо);
  • обмеження проведення масових заходів (нарад, зборів тощо) в закритих приміщеннях (окрім заходів необхідних для забезпечення функціонування закладів освіти - проведення педагогічних рад, засідань ректоратів, конкурсних комісій,
  • конференцій трудового колективу тощо);
  • медичні пункти закладу необхідними засобами та обладнанням (безконтактними термометрами, дезінфекційними, в тому числі антисептичними засобами для обробки рук, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту);
  • розміщення інформації (плакатів/банерів) про необхідність дотримання респіраторної гігієни та етикету кашлю.

Вимоги щодо організації освітнього процесу

6. Керівник закладу освіти розробляє маршрути руху здобувачів освіти (залучаються всі можливі входи в приміщення закладу) та складає графік, за яким відбувається допуск здобувачів освіти до закладу. Графік допуску повинен бути сформований таким чином, щоб запобігати утворенню скупчення учасників освітнього процесу. Забороняється допуск до закладу освіти батьків або супроводжуючих осіб, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю.

7. Педагогічний склад закладу освіти перед початком занять проводить опитування учасників освітнього процесу щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.

В разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби, за відсутності батьків, здобувачі освіти одягають маску, тимчасово повинні бути ізольовані в спеціально відведеному приміщенні закладу, інформуються батьки (інші законні представники) та приймається узгоджене рішення щодо направлення до закладу охорони здоров'я.

Після вилучення особи з симптомами інфекційної хвороби в приміщенні, де перебувала така особа, проводиться провітрювання поза графіком та дезінфекція висококонтактних поверхонь.

8. Вхід до приміщень закладу дозволяється при наявності захисної маски або респіратора. Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов'язковим.

Для учнів 1-4 класів вхід та пересування приміщеннями закладу освіти дозволяється без використання захисної маски або респіратора.

В регіонах, що відносяться до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, педагогам в процесі викладання навчальної дисципліни рекомендовано використовувати захисні щитки.

Багаторазовий захисний щиток використовується та дезінфікується відповідно до інструкції виробника.

9. На всіх входах до закладу організовуються місця для обробки рук антисептичними засобами. Місця для обробки рук позначаються яскравим вказівником про правила та необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка, тощо).

10. Пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами, аудиторіями повинно бути мінімізованим, зокрема, шляхом проведення занять впродовж дня для одного і того ж класу (групи) в одній і тій самій аудиторії (кабінеті), застосування модульного підходу до організації вивчення дисциплін тощо.

11. У розкладі занять необхідно передбачити можливість визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних класів та груп.

12. Необхідно забезпечити раціональне використання запасних виходів із закладу освіти, використання розмітки на підлозі, що полегшує організацію двостороннього руху коридорами, виокремлення зон переміщення для різних вікових категорій здобувачів освіти.

13. За можливості забезпечити проведення занять з окремих предметів на відкритому повітрі.

14. Проведення занять у класах (аудиторіях) дозволено лише для окремих класів (груп).

Заповненість лекційних залів під час проведення занять, що передбачають поєднання кількох класів (груп), не повинна перевищувати 50% при забезпеченні максимальної дистанції між здобувачами освіти.

В регіонах, що відносяться до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, наповненість класів (груп) не повинна перевищувати 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

У таких випадках засновник (власник) та керівник закладу освіти повинні завчасно адаптувати графік навчання та сформувати групи на час встановлення відповідного рівня епідемічної небезпеки.

15. Здобувачі освіти в сфері охорони здоров'я, що проходять навчання (виробничу практику) на базі закладів охорони здоров'я повинні дотримуватись додаткових протиепідемічних заходів, визначених цим закладом.

16. У разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби СОVID-19 в одного з учнів (студентів), всі інші учні (студенти) відповідної групи визнаються такими, що потребують самоізоляції, та повинні вживати заходів, передбачених галузевими стандартами в сфері охорони здоров'я.

17. У санітарних кімнатах потрібно забезпечити наявність рідкого мила та паперових рушників (або електросушарок для рук). Використання багаторазових рушників заборонено.

Основним заходом гігієни рук в умовах закладу освіти є миття рук з милом.

Використання антисептиків доцільне лише в тому випадку. коли відсутній доступ до проточної води з милом. Протирання рук вологими серветками з метою знезараження або як заміна миття рук або антисептичної обробки не рекомендується.

18. Після проведення занять у кінці робочого дня необхідно провести очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил, тощо).

19. Після кожного навчального заняття проводити провітрювання впродовж не менше 10 хвилин. При провітрюванні слід забезпечити безпеку дітей шляхом встановлення замків та фізичних обмежувачів на вікна.

Вимоги до організації харчування

20. Керівник закладу освіти розробляє графік харчування здобувачів освіти. Рекомендовано провести розрахунок максимальної кількості учнів, які можуть одночасно отримувати (на лінії роздачі) та вживати їжу, не порушуючи фізичної дистанції 1 метр. Організація мультипрофільного харчування за типом «шведського столу» та шляхом самообслуговування на період карантину не дозволяється.

21. Функціонування питних шкільних фонтанчиків на території закладу освіти не дозволяється. Питний режим здобувача освіти організовується з допомогою використання індивідуальних ємностей для рідини або фасованої питної продукції.

22. При організації харчування необхідно забезпечити відстань між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб.

23. У разі не можливості забезпечення дітей гарячим харчуванням, організація харчування відбувається шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції, відповідно до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591.

24. Усі працівники харчоблоку забезпечуються засобами індивідуального захисту із розрахунку захисна маска на 3 години роботи, одноразовими рукавичками. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т.ч. на 1 робочу зміну - безпосередньо на робочому місці працівника.

25. Після кожного зняття засобів індивідуального захисту (захисних масок одноразових рукавичок) перед одяганням чистих засобів індивідуального захисту, працівник повинен ретельно вимити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

26. Працівник їдальні, який видає страви або здійснює розрахунок, повинен бути забезпечений засобами індивідуального захисту: захисною маскою або респіратором, захисними окулярами або захисним щитком, одноразовими рукавичками.

27. При організації харчування необхідно забезпечити умови для дотриманням працівниками правил особистої гігієни - рукомийники, мило рідке, паперові рушники (або електросушарки для рук), антисептичні засоби для обробки рук, тощо.

28. З працівниками харчоблоку необхідно провести навчання щодо одягання, використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації, забезпечити контроль за виконанням цих вимог.

Вимоги до транспорту, який перевозить дітей та працівників до закладу освіти

29. Організатор - перевізник, який здійснює перевезення дітей та працівників до закладу освіти забезпечує:

  • проведення дезінфекційних заходів у салоні транспортного засобу в кінці робочої зміні;
  • водіїв засобами індивідуального захисту (із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи на 1 особу), антисептичний засіб для обробки рук;
  • проведення навчання з питань використання та утилізації засобів індивідуального захисту;
  • щоденний контроль за станом здоров'я водіїв та проведення температурного скринінгу до початку робочої зміни;
  • не допуск до роботи осіб з ознаками гострої респіраторної хвороби або підвищеною температурою тіла понад 37,2 °C;
  • вхід до салону автотранспорту при наявності засобів індивідуального захисту (респіратора або захисної маски);
  • перевезення пасажирів здійснювати у межах кількості місць для сидіння.

Вимоги до поводження з використаними засобами індивідуального захисту

30. Керівник закладу організовує централізований збір та утилізацію використаних засобів індивідуального захисту (захисні маски, респіратори, гумові рукавички, захисні щитки), паперових серветок в окремі контейнери/урни (картонні або пластикові), з кришками та поліетиленовими пакетами, наступним чином:

  • кількість та об'єм (місткість) контейнерів/урн визначається з розрахунку на кількість відвідувачів закладу освіти, з подальшою утилізацією згідно з укладеними угодами на вивіз твердих побутових відходів;
  • контейнери рекомендовано встановлювати біля входу в заклади освіти, коридорах та санвузлах;
  • поліетиленові пакети з контейнерів, у яких зібрано використані засоби індивідуального захисту (захисні маски. респіратори, гумові рукавички, захисні щитки), необхідно замінювати після заповнення або за графіком, щільно зав'язувати (рекомендується використовувати додатковий пакет для надійності зберігання використаних засобів індивідуального захисту) та наносити маркування («використані засоби індивідуального захисту»);
  • щоденно здійснювати дезінфекцію контейнерів, картонні контейнери одноразового використання після використання підлягають утилізації.

Освіта.ua
22.08.2020

20.05.2020.     Дорогі учни!

Карантин продовжено до 22 червня . Залишайтеся  вдома, допомагайте рідним, підтримуйте зв'язок з вашими викладачами.

Всім здоров'я і благополуччя!



Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей

Міжнародний день сім’ї

15.05.2020. 

 

.

  Сім'я - це  щастя, 

любов і удача,

Сім'я – це влітку поїздки на дачу.
Сім'я – це свято, сімейні дати,
Подарунки, покупки, приємні витрати.
Народження діток, перший крок, перший лепет,
Віра в найкраще, хвилювання і трепет.
Сім'я – дружна праця і вічні турботи,
Сім'я – це багато вдома роботи.
Сім'я – це складно.
Сім'я – це важливо.
Сім'я – це коли
Все на світі можливо.

Картинки з Днем сім’ї / nature-dent.com












Житній колос дозріва для хліба,

Для краси цвіте у полі квітка,
Для води народжується риба,
Для польоту - лебідь і лебідка,
А людина - для добра і щастя.
Тож прийми від мене привітання,
І нехай, неначе в добрій казці,
Збудуться усі твої бажання!
З міжнародним днем сім'ї


10 травня - День Матері.



Свято, що відзначають щороку другої неділі травня, не є державним, але з року в рік дедалі більше українців планують цей день заздалегідь, намагаючись привітати найріднішу людину по-особливому, не так, як в інші дні року.
Історія його встановлення дуже цікава й заплутана, але сенс простий: шанування жінки-матері, яка в нашій країні вважається берегинею роду, її великої самопожертви та любові.


9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Донедавна в цей день влаштовували мітинги і військові паради із салютами та культом радянських воєначальників, головною ідеєю яких було показати військову міць. Тепер же публічне використання комуністичної та нацистської символіки в Україні заборонено, а паради і салюти змінили скорбота за загиблими і згадка історії не бойових дій, а конкретних людей.


8 травня - День пам'яті та примирення.




З 2015 року в Україні щороку відзначають День пам'яті та примирення. Пам'ятна дата завжди випадає на 8 травня - річницю капітуляції нацистської Німеччини у 1945 році. Метою урочистих заходів є гідне вшанування подвигу українського народу, його внеску в перемогу антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні та вияв шани всім борцям проти нацизму". 

Карантин продлен до 22 мая

Карантин продлен до 11 мая.

С 12.03 по 03.04.2020г. в лицее объявляется карантин



Помощь и важная информация


20:47

 Специалисты описали особенности течения коронавируса у детей


19:37

 Коронавирус: симптомы у людей, профилактика и как пытаются лечить Covid-2019 відео



Милые девчоночки, с Днем  8 Марта!Сильная половина группы приглашает вас на торжество  6 марта в 10:00  в кабинет №9. 
Этот мартовский, женский день дивно  хорош!
Пусть он дарит волшебно ожившие сны,                                                                                  Чудеса, что в другие дни не найдешь.                                                                            Комплиментов окружит тебя океан                                                                                                          И продолжат сбываться мечтанья  твои!                                                                                         Превратится вся жизнь в нереальный роман,                                                                                      Полный счастья, успехов и вечной любви!
21.02.2020г.   День Женского счастья

день женского счастья открытки анимационные

Счастье заключено в мелочах - от чашечки чая до солнечного луча ,пробивающегося сквозь шторы ...   Милые Галина, Алены, Аня и Даша, в День женского счастья я желаю вам тысячи причин чувствовать себя счастливыми каждый день!

 21.02.2020    Открытый классный час 13:10Международный день родного языка на Украине

21 февраля Поздравить с праздником
Международный день родного языка на УкраинеХранить и лелеять родной язык может только его носитель (Фото: Masson, Shutterstock)
По предложению государств-членов ЮНЕСКО Генеральная конференция организации в ноябре 1999 года провозгласила Международный день родного языка, который впервые праздновался 21 февраля 2000 года в штаб-квартире ЮНЕСКО в Париже.

История праздника имеет трагическое начало. Дата 21 февраля выбрана потому, что именно в этот день в 1952 году погибли пять студентов, которые принимали участие в демонстрации за предоставление родному им бенгальскому языку статуса государственного в тогдашнем Пакистане, часть которого позже стала независимым государством Бангладеш.По результатами Всеукраинской переписи населения (2002) 67,5% украинских граждан назвали украинский язык родным. Общее число говорящих в мире на украинском языке по разным оценкам составляет от 36 до 45 млн. человек.


Украинский язык — один из славянских языков, который близок белорусскому и русскому и объединен с ними в восточнославянскую языковую группу. Главным образом он распространен на территории Украины.

Статус государственного украинский язык впервые получил с принятием 28 октября 1989 года Закона Украины «О языках в Украинской ССР». После получения Украиной независимости началось осуществление ряда правительственных мероприятий, направленных на подъем роли и авторитета украинского языка в общественной жизни страны.

20.02.Литературный вечер "День небесной сотни" в  13:00

14 февраля 2020гПосле второго урока в холле лицея состоится беспроигрышная лотерея с красивыми и вкусными выигрышами



Идеи подарков на день святого Валентина 2020 / УНИАНДень Святого Валентина:               Символы Дня всех влюбленных       Традиционным атрибутом Дня Святого Валентина многие годы остаются открытки в виде сердец - так называемые валентинки.  Главный цвет Дня Святого Валентина - красный или розовый. Традицией многих является праздничный ужин на двоих в кафе, ресторане или в домашней атмосфере. Многие молодые пары выбирают 14 февраля днем для начала семейной жизни. Кто-то делает на него предложение руки и сердца второй половинке, а кто-то регистрирует свой брак. Многие верят, что дав старт своей семье в этот праздничный день, можно прожить всю жизнь в гармонии и счастье.                                         История праздника.
Назван праздник в честь христианского священника - Валентина.Согласно преданию, во времена правления в Римской империи Клавдия Второго он тайно венчал пары,несмотря на запрет. Римский император полагал, что семья и брак мешают строительству и укреплению сильной империи. Своим указом он запретил солдатам жениться.                                              Сам Валентин был из города Терни. Помимо венчаний, он часто мирил пары, пребывающие в ссорах. За это император приговорил Валентина к казни. После его смерти было обнаружено прощальное письмо, в котором Валентин рассказал о своей любви к девушке. Спустя годы после казни Валентин был канонизирован католиками как мученик, пострадавший за веру. С 496 года 14 февраля стало Днем Святого Валентина после указа Папы Римского Гелаксиуса1.






День безпеки в Інтернеті

Объявлен конкурс на лучший слоган на тему "Безпечний  інтернет"Правила конкурса на стенде.

                                                                                      









День безпеки в Інтернеті.    11 лютого.                                                                        зимние  КАНИКУЛЫ 29.12.2019  ПО 13.01.2020



                                                                                                                  

10.01.2020 г.
Внимание! Внимание!  13 января начало занятий в лицее. Всем быть с 8-00 на занятиях с отличным настроением и желанием "свернуть горы науки".
Мы - украинцы, мы - едины. Фото: pinterest



© http://pozdravok.ru/pozdravleniya/prazdniki/den-znaniy/
20.01.2020



11 22.01.ДеньСоборности Украины.Сделать фото на тему "Україна - це ми"  и переслать  Ларисе Ивановне в электронном виде


.

Картинки по запросу картинки ко дню памяти жертв холокоста в украине24.01 Выпускной вечер группы №8. Всем присутствовать в 13:00 в актовом зале

27.01 Відбудеться  виховна година до Дня пам'яті жертв 
Голокосту "Безсмертна сила людського духу".














Комментариев нет:

Отправить комментарий

Доска объявлений

Дошка оголошень.

    2021 - 2022 навчальний рік                                        19.10.2021 19 жовтня в Україні відзначається  День відповідальності Б...